Dimension W Episode 1-5 Malay Sub

Synopsis

Pada masa akan datang yang tidak begitu jauh, manusia telah melakukan perkara yang mustahil dan mendapati sumber yang seolah-olah tak terhingga tenaganya. Dengan memanfaatkan pesawat keempat yang baru ditemui, Dimension W, mereka dapat memanfaatkan tenaga menggunakan “gegelung.”

By 2071, pembuatan gegelung telah datang dan telag dimonopoli oleh syarikat tenaga baru Tesla, yang membawa kepada kemunculan rasmi gegelung Tesla yang bukan dihasilkan oleh syarikat-syarikat swasta. Pengumpul diupah untuk merampas gegelung haram ini untuk mendapat wang tebusan.

Kyouma adalah salah Pemungut tersebut. Dia tidak suka semua gegelung pada tahap di mana dia langsung tidak menggunakannya dalam kehidupan sehariannya. Dalam satu misi mengumpul gegelung, dia terserempak dengan seorang gadis robot dikuasakan sepenuhnya oleh gegelung, dan mereka masuk ke dalam perkongsian tidak tetap untuk mencapai matlamat mereka.

Latar Belakang

Dimension W pertama kali diumumkan akan dikeluarkan pada Expo Anime 2015 di Los Angeles. Studio 3Hz bertanggungjawab untuk pengeluaran animasi, manakala studio Orange bertanggungjawab untuk pengeluaran CG. Pengedar Amerika Utara FUNimation Entertainment juga merupakan ahli jawatankuasa pengeluaran.

Video Promosi

Informasi

– Jenis: TV
– Episode: 12
– Tarikh siaran: 10 Jan 2016 ~ 27 Mac 2016
– Tayangan Perdana: Musim Sejuk 2016
– Waktu Siaran (Jepun): Ahad, 10:30 malam (Waktu Tempatan)
– Pemberi Lesen: FUNimation Entertainment
– Studio: Studio 3Hz
– Sumber: Manga
– Genre: Sains Fiksyen, Matang
– Rating: 17 tahun ke atas (Unsur ganas dan kata-kata kesat)
Tonton/Muaturun
Sarikata Bahasa Melayu dibawakan khas oleh [Ayasaku]. Kami memuat naik kembali dalam bentuk HD 720p yang telah diringankan. (Saiz asal ~300MB/episod)

One Response to Dimension W Episode 1-5 Malay Sub

  1. amir says:

    trimas admin

Leave a Reply